Wat is detachering?

Detachering is een vorm van werkrelatie waarbij je als medewerker in dienst bent bij een detacheringsbureau, in ons geval Sensor, maar werkt bij een ander bedrijf. Het ‘lenen’ van werknemers gebeurt meestal voor een afgesproken periode, bijvoorbeeld voor de duur van een project.

Het verschil tussen detachering en uitzenden

Detachering en uitzenden worden vaak door elkaar gehaald. Toch zijn er duidelijke verschillen. Bij uitzenden ben je als werknemer meestal in dienst van een uitzendbureau en word je flexibel ingezet bij verschillende werkgevers. Ook kan de arbeidsovereenkomst volgens de wet per direct worden gestopt. Detachering biedt meer zekerheid: als medewerker heb je een contract bij het detacheringsbureau en wordt voor langere periodes gedetacheerd bij één opdrachtgever.  Zit je even zonder project, dan word je gewoon doorbetaald.

Bij detachering

  • Word je uitgeleend aan een opdrachtgever
  • Wordt er meestal een detacheringsperiode afgesproken
  • Heb je meer zekerheid dan bij uitzenden
  • Word je ook doorbetaald als je even geen project hebt
JB Sensor Office 21

De voordelen van detachering

Voor jou als werknemer biedt detachering de mogelijkheid om in een relatief korte periode in verschillende omgevingen te werken. Zo kan je veel ervaring opdoen bij verschillende werkgevers, zonder de onzekerheid van tijdelijke contracten. Meestal biedt een detacheerder ook opleidingsmogelijkheden, zoals wij doen via Sensor Talent.

Voor werkgevers is de flexibiliteit die detachering kan bieden het grootste voordeel. Als werkgever kun je jouw projecten direct aanvullen met de juiste kennis en ervaring, zonder een medewerker volledig in dienst te hoeven nemen. Klikt het wel na een project, dan is er ook de mogelijkheid om de werknemer wel in vaste dienst te nemen. Hieronder vertellen we meer over onze detavast-methode.

Detachering via Sensor

Bij Sensor geloven we in persoonlijk contact, betrokkenheid en zetten we graag in op de lange termijn. Mede daarom werken we met de detavast-methode. Als er na de afgesproken detacheringsperiode een goede klik is tussen jou en de opdrachtgever, dan kan de opdrachtgever jou kosteloos overnemen.

Doet Sensor iets met je?

Mooi. Weet dat we klaarstaan voor jou. Om een baan te vinden voor elke technisch specialist. Om een new hire te matchen met dat ene gave project. En dat doen wij altijd met aandacht voor mensen. Als jij de eerste stap zet, doen wij de rest…