Wat is het belangrijkste verschil tussen detachering en uitzenden?

Detachering biedt jou als werknemer meer zekerheid. Vaak krijg je een langer contract en word je ook doorbetaald als je even geen project hebt. Uitzenden biedt meer flexibiliteit, maar je contract kan volgens de wet ook per direct worden opgezegd.

Is er een verschil in kosten tussen detachering en uitzenden voor werkgevers?

Ja, er is zeker een verschil in kosten tussen beide arbeidsrelaties. Voor werkgevers is uitzenden op de korte termijn in principe goedkoper. Detacheren is dus duurder, maar kan op de langere termijn wel kostenefficiënter zijn doordat er een betere match is met de werknemer.

Kunnen uitzendkrachten een vast contract krijgen?

Als uitzendkracht kun je een vast contract krijgen, al is dit minder gebruikelijk. Vaak krijg je eerst meerdere tijdelijke contracten voordat je een vast contract krijgt. Bij detachering, zeker als er een goede match is met een opdrachtgever, is er een grotere kans op een vast contract.

Welke optie biedt meer ontwikkelingsmogelijkheden voor werknemers?

Detachering biedt ten opzichte van uitzenden meestal meer ontwikkelingsmogelijkheden. Dat komt doordat je voor langere periodes wordt gedetacheerd en een detacheringsbureau samen met de opdrachtgever jouw ontwikkeling vaak willen faciliteren. Bij Sensor doen we dit door middel van Sensor Talent.

Hoelang duurt een detacheringsperiode meestal?

Een detacheringsperiode hangt af van wat er is afgesproken door de detacheerder en de opdrachtgever. Het hangt ook af van andere factoren, zoals de lengte van een project of opdracht. Hierdoor kan een detacheringsperiode variëren van enkele maanden tot zelfs meerdere jaren. Hoelang de periode duurt, wordt van tevoren vastgelegd.

Wat gebeurt er als een detacheringsperiode eindigt?

Als een detacheringsperiode is afgelopen, zijn er twee mogelijke vervolgen. Het kan zo zijn dat we voor jou een nieuw project of opdracht zoeken. Mocht jouw periode bij de opdrachtgever goed zijn bevallen van beide kanten, is het ook mogelijk dat de opdrachtgever jou in vaste dienst neemt. Bij Sensor kan dit kosteloos, door onze detavast-methode.

Wat zijn de voordelen van detachering voor werknemers?

Voor jou als werknemer biedt detachering de mogelijkheid om in een relatief korte periode in verschillende omgevingen te werken. Zo kan je veel ervaring opdoen bij verschillende werkgevers, zonder de onzekerheid van tijdelijke contracten. Meestal biedt een detacheerder ook opleidingsmogelijkheden, zoals wij doen via Sensor Talent.

Wat zijn de voordelen van detachering voor werkgevers?

Voor werkgevers is de flexibiliteit die detachering kan bieden het grootste voordeel. Als werkgever kun je jouw projecten direct aanvullen met de juiste kennis en ervaring, zonder een medewerker volledig in dienst te hoeven nemen. Klikt het wel na een project, dan is er ook de mogelijkheid om de werknemer wel in vaste dienst te nemen. Hieronder vertellen we meer over onze detavast-methode.

Hoe werkt detachering via Sensor?

Bij Sensor geloven we in persoonlijk contact, betrokkenheid en zetten we graag in op de lange termijn. Mede daarom werken we met de detavast-methode. Als er na de afgesproken detacheringsperiode een goede klik is tussen jou en de opdrachtgever, dan kan de opdrachtgever jou kosteloos overnemen.

 

Doet Sensor iets met je?

Mooi. Weet dat we klaarstaan voor jou. Om een baan te vinden voor elke technisch specialist. Om een new hire te matchen met dat ene gave project. En dat doen wij altijd met aandacht voor mensen. Als jij de eerste stap zet, doen wij de rest…