• Inspiratie
  • Nieuws

Sentijn en Or-Quest fuseren en gaan verder onder de naam Sensor

Consultant Sensor Is Blij Met Zwarte Doos Met Gele Letters

Moerdijk – 18 december, 2023 – Na de overname van de in engineers gespecialiseerde detacheerders Sentijn in 2018 en Or-Quest in 2020 door The Specialist Group (TSG) worden de twee bedrijven nu samengevoegd. Het nieuwe bedrijf gaat verder onder de naam Sensor met behoud van de bestaande kantoren in Amsterdam, Rotterdam, Zwolle, Drachten, Breda en Moerdijk.

The Specialist Group combineert de expertise van beide bedrijven en creëert een technisch detacheringsbedrijf met focus op energietransitie en landelijke dekking.

Sensor richt zich op het plaatsen van experts in de civiele techniek, infrastructuur, bouwkunde, elektrotechniek en werktuigbouw. Het specialiseert zich in het leveren van personeel voor projecten die een bijdrage leveren aan de energietransitie. Door beide bedrijven te combineren ontstaat een landelijk netwerk en kan uit een bredere groep specialisten geput worden. Dit heeft als voordeel dat klanten breder en dieper bediend kunnen worden. Alle 526 technisch specialisten van Sentijn en Or-Quest gaan mee naar de nieuwe combinatie.

Sentijn en Or-Quest hielpen in 2023 al meer dan 300 klanten bij werkzaamheden aan hun projecten waaronder de windturbines op de Waddenzee, de Zeesluis IJmuiden, de Markermeerdijken, en duurzame kantoorgebouwen zoals The Edge en Valley op de Zuidas in Amsterdam.

Emanuel Peters, die in juni 2023 benoemd werd tot directeur van Or-Quest en Sentijn, zal Sensor leiden. De oprichters van zowel Sentijn als Or-Quest blijven in een adviserende rol betrokken bij Sensor en The Specialist Group.

Sil Hoeve CEO The Specialist Group

"De naam Sensor geeft onze ambitie weer: feilloos specialisten koppelen aan klanten en andersom."

Sil, CEO The Specialist Group

Sil Hoeve, Chief Executive Officer The Specialist Group: “Sensor is een krachtenbundeling van complementaire expertise. Met Sensor creëren we een landelijk detacheringsbedrijf dat gespecialiseerd is in de verschillende technische sectoren. De naam Sensor geeft de ambitie van het bedrijf weer: feilloos specialisten koppelen aan klanten en andersom. Daarnaast komen de oude namen van beide bedrijven terug in de nieuwe naam om te benadrukken hoe zeer de twee bedrijven elkaar aanvullen. Sensor is de volgende stap van The Specialist Group in de missie om onze klanten te helpen de schaarse specialisten te vinden die zij nodig hebben om innovatie en verduurzaming te bevorderen.”

Emanuel Peters, directeur Sensor, voegt toe: “Het belangrijkste doel van Sensor is dat we door de samenwerking een nog betere dienstverlening kunnen bieden aan onze klanten. We zien veel potentie in het combineren van de ervaren professionals van Or-Quest en het out of the box-denken van de jonge professionals van Sentijn. Door de fusie kunnen we niet alleen synergievoordelen behalen maar het is ook een uitstekende basis voor uitbreiding van ons landelijke netwerk. We behouden hierbij de bestaande kantoren en regionale culturen van beide bedrijven omdat we geloven in lokale kracht. We kijken met vertrouwen naar deze nieuwe fase waarin we gezamenlijk een bijdrage leveren aan de energietransitie.”

Doet Sensor iets met je?

Mooi. Weet dat we klaarstaan voor jou. Om een baan te vinden voor elke technisch specialist. Om een new hire te matchen met dat ene gave project. En dat doen wij altijd met aandacht voor mensen. Als jij de eerste stap zet, doen wij de rest…