• Inspiratie
  • Nieuws

Met jouw diploma Bedrijfskunde aan de slag in de Civiele Techniek

Kraan Graaft Naast Het Spoor

Als pas afgestudeerde (technisch) bedrijfskundige heb je een mooi diploma op zak om aan de slag te gaan in veel verschillende sectoren. Binnen deze sectoren ben je vanwege jouw brede opleiding ook geschikt voor diverse functies. Een sector die misschien niet voor de hand ligt, maar wel heel interessant, is de civiele techniek. We vertellen je graag meer over jouw mogelijkheden in deze sector. 

In de civiele sector gebeurt veel. Doordat er steeds meer grote projecten worden gerealiseerd, is er veel vraag naar professionals zoals jij. Als bedrijfskundige kun jij een rol spelen in zaken als projectmanagement, werkvoorbereiding en optimalisatie van processen. We leggen graag uit wat jij kan verwachten. 

Als projectleider of – coördinator hou je met een brede blik verschillende fasen van een project in de gaten en stuur je bij. Communiceren met zowel de klant als met collega’s en leveranciers hoort ook bij jouw takenpakket. Krijg jij energie van het coördineren of managen van projecten? Dan is dit misschien wel iets voor jou. In een vergelijkbare rol zijn er als starter of junior vaak veel doorgroeimogelijkheden. 

Als werkvoorbereider heb je een belangrijke rol bij de voorbereiding van projecten. Deze projecten kunnen variëren van een kleine reparatie aan een snelweg tot aan grote multidisciplinaire projecten. Je zorgt ervoor dat alle uitvoerende collega’s hun werk goed kunnen doen, door onder andere de planning en het budget te beheren. Als je nauwkeurig bent en graag met mensen werkt, is dit een geschikte rol voor jou. 

Hou je je liever bezig met het verbeteren van processen? Dan past een rol als project- of proces engineer beter bij je. In deze rollen breng je het proces van een project in kaart, identificeer je verbeterpunten en voor je verbeteringen door. In deze rol heb je veel contact met verschillende afdelingen en kijk je met een analytische blik naar het project.  

Doet Sensor iets met je?

Mooi. Weet dat we klaarstaan voor jou. Om een baan te vinden voor elke technisch specialist. Om een new hire te matchen met dat ene gave project. En dat doen wij altijd met aandacht voor mensen. Als jij de eerste stap zet, doen wij de rest…