• Inspiratie
  • Interview

Marco viert: 5 jaar werken bij Sensor

Portretfoto Marco De Jong, Consultant Sensor

Marco de Jong, Consultant Infra, werkt vijf jaar bij Sensor. Hoogste tijd om samen met hem terug te blikken en hem te vragen naar zijn ervaringen.

Nieuwsgierig blijven en leren

Marco begon in 2018 bij Sensor, in een voor hem hele nieuwe wereld: “ik had geen idee wat het vakgebied inhield, maar ik heb gemerkt dat nieuwsgierigheid en vragen stellen je verder brengen. Nieuwsgierig blijven zodat je iedere dag iets nieuws leert is iets wat ik nog steeds doe. Ik ben erachter gekomen dat je als consultant een veelzijdige rol hebt en elke dag anders is. Je bent betrokken bij de gehele procedure, vanaf het eerste gesprek tot het moment dat een specialist mag starten. Als een specialist je dan na een tijdje helemaal op zijn plek zit, geeft dat een voldaan gevoel.”

Een steentje bijdragen

Na vijf jaar is Marco nog steeds Consultant in de Infra, maar inmiddels is hij zelfs doorgegroeid tot Senior Consultant: “Ik ben begonnen op de afdeling Infra en ik heb daar nog steeds geen genoeg van. We hebben een divers netwerk van hele mooie opdrachtgevers in onze branche, waar we stuk voor stuk goed contact mee hebben. Ik blijf het prachtig vinden om deze opdrachtgevers te helpen met het vinden van de juiste vakmensen, zodat wij zo ons steentje kunnen bijdragen in de realisatie van multidisciplinaire projecten. Dat ik dat nu als Senior Consultant doe is voor mij een mooie beloning voor het harde werk.”

Portretfoto Marco De Jong, Consultant Sensor

"Als consultant bij Sensor heb je een veelzijdige rol. Elke dag is anders."

Marco, consultant Sensor

Samenwerken, samen vieren

Hard werken doet hij niet alleen, maar samen met zijn collega´s: “we hebben een hecht team, zowel op onze eigen afdeling als over de gehele linie. Waar ik in het begin vaak bij meer ervaren collega’s terecht kon voor vragen, merk ik nu dat nieuwe collega’s mij vragen om tips of advies. Ik vind dat echt een kracht van ons als bedrijf, we staan voor elkaar klaar, versterken elkaar en vieren successen samen. Er zijn heel wat enthousiaste nieuwe mensen bij gekomen door de jaren heen, maar we werken ook al jaren met een vaste kern van collega’s; dat zegt echt iets over ons bedrijf.”

Positieve ontwikkelingen

Marco vertelt dat hij de ontwikkelingen bij Sensor de laatste tijd als positief heeft ervaren: “Ik heb Sensor zowel voor als na de overname van The Specialist Group meegemaakt. Als ik voor mezelf mag spreken is deze overname tot nu toe erg waardevol. We kunnen actief de samenwerking opzoeken met andere labels, wat echt kan leiden tot hele mooie kansen voor onze specialisten. Daarnaast vind ik het prettig dat de unieke cultuur en mentaliteit van Sensor tot op heden nog steeds bewaard is gebleven. Ik hoop dat dat de komende jaren zo blijft.”

Doet Sensor iets met je?

Mooi. Weet dat we klaarstaan voor jou. Om een baan te vinden voor elke technisch specialist. Om een new hire te matchen met dat ene gave project. En dat doen wij altijd met aandacht voor mensen. Als jij de eerste stap zet, doen wij de rest…