• Inspiratie
  • Nieuws

"Traineeships zijn ideaal om snel kennis en kunde te vergaren"

JB Sensor Office 24

Rotterdam, Nederland  -  26 juni 2024 - Terwijl op de achtergrond een lentezon de Erasmusbrug beschijnt, vertelt Recruitment Business Partner Babs Laan van Velzen (34) over een life-changing keuze die ze in 2018 maakt: “Ik switchte van fysiotherapie naar recruitment. De fysiotherapie branche ervaarde ik namelijk als erg afgekaderd, in het recruitment vak krijg ik veel meer ruimte voor persoonlijk maatwerk.” Waarom die carrièreswitch juist nu erg waardevol is? Babs zet haar ervaring in voor de traineeships van Sensor Talent en legt dan ook graag uit wat deze kennisrijke compressietank voor jou kan betekenen.

Een kloppend hart voor de zorgsector, Babs heeft het vandaag de dag nog steeds. Maar in de afgelopen recruitmentjaren is haar liefde voor de meer commerciële wereld daar bovenuit gegroeid. De reden? “Ik geloof niet meer zo in standaardprotocollen voor iedereen, soms vraagt een specifieke situatie ook om een specifieke behandeling”, vertelt Babs overtuigt. “Binnen het recruitmentvak heb je daar meer ruimte voor. Ik ontdek graag hoe we iets wat misschien in eerste instantie nog niet helemaal past, toch passend voor iemand maken.” Dat vormt meteen een mooie inleiding op haar stijl van werken; gericht op de mens met een goede mix tussen de zachte kant en de commerciële kant. Waar die stijl perfect tot z’n recht komt?

Sensor Talent: voor jonge talenten

Sensor Talent, het nieuwe label van Sensor dat zich met onder andere traineeships richt op jong talent. Hier richt Babs zich met haar werkstijl op jong talent. Of hoe ze dat zelf in een duidelijke visie beschrijft: “Jonge talenten aantrekken en potentie ruimte geven zodat zij kunnen shinen!” Maar hoe vertaalt zich dat concreet in de praktijk? “Bijvoorbeeld in het traineeship Werkvoorbereiding Energietransitie; een tweejarig traject waarin je wordt opgeleid en theorie direct combineert met praktijk. Hierin verzorgen wij de complete begeleiding in samenwerking met erkende opleidingsinstituten”, zegt Babs. Het resultaat: zeer relevante specifieke kennis en ervaring. Combineer dat met de schaarste op de arbeidsmarkt en de wereld ligt aan je voeten.

"Na 2 jaar geven wij specialist en opdrachtgever de kans om samen verder te gaan"

Babs, Recruitment Business Partner Sensor

Sensor Talent: voor ambitieuze bedrijven

Jonge talenten. Zijn we er dan al? Nee, ook voor bedrijven bieden de traineeships van Sensor Talent een uitgelezen kans. Want Sensor begeleidt en traint ook de fulltime inhouse specialisten, die je zodoende als bedrijf al vroeg duurzaam aan je kan binden. Zo vormt het traineeship een mooie driehoeksverhouding tussen specialist, bedrijf en Sensor Talent. Met voor alle drie is er dus een specifieke toegevoegde waarde. Precies het leveren van die specifieke waarde voor specifieke mensen, is waar Babs het voor doet: “We willen jonge talenten alle ruimte geven om te groeien en opdrachtgevers matchen met de beste specialisten.” Babs zit als Recruitment Business Partner dus helemaal op haar plek bij Sensor Talent: supporter van technisch talent! Als ervaringsdeskundige geeft ze jonge talenten graag nog een afsluitend advies: “Talent bepaalt misschien wat je kan bereiken, maar jouw wil bepaalt óf je het ook echt bereikt!”

Doet Sensor iets met je?

Mooi. Weet dat we klaarstaan voor jou. Om een baan te vinden voor elke technisch specialist. Om een new hire te matchen met dat ene gave project. En dat doen wij altijd met aandacht voor mensen. Als jij de eerste stap zet, doen wij de rest…